Club Brugge wint en scoort drie keer

25-01-2012 23:07

Kersten Steurbaut
BRUGGE

Na de nul op zes tegen Anderlecht en KV Mechelen herschikte Christoph Daum zijn blauw-zwarte puzzelstukjes. De zieke Michael Almebäck ruimde plaats voor Jordi Figueras en een naar zichzelf zoekende Björn Vleminckx bleef op de bank. Niet voor aanwinst Carlos Bacca maar voor Joseph Akpala.

Sturm und Drang
De Nigeriaan had na acht minuten altijd moeten scoren, maar besloot oog in oog met Jugoslav Lazic in de tribunes. Onbegrijpelijk. Na de zielloze vertoning van zaterdag haalde Club Brugge tegen Lokeren opnieuw de oude waarden boven: Sturm und Drang. Lior Refaelov zette de verdiende  1-0 op het scorebord.

De Israëli scoorde na een van de weinige echt goede Brugse acties in de eerste helft: een steekpass van Victor Vázquez verschalkte eenvoudig de Wase defensie. Op meer Kosteriaans voetbal is het wellicht nog wachten. Net als tegen KV Mechelen slopen er nog te veel slordigheden in het blauw-zwarte spel.

Refaelov legde nog voor rust de wedstrijd bijna in een definitieve plooi, zijn vrije trap keerde via de lat en de doellijn terug het veld in. De bezoekers beperkten zich tot slechts één kans: Harbaoui mikte na tien minuten al op de paal. Een misser die de wedstrijd een andere wending had kunnen geven.

Gelukkige supporters
De voorsprong gaf Club Brugge duidelijk meer vertrouwen. Het ging na de pauze dan ook op zoek naar een veiligere voorsprong. Refaelov knalde nog recht op Lazic, maar Vazquez liet de blauw-zwarte sjaals toch een tweede keer de lucht in gaan. De Spanjaard mikte een vrije buiten het bereik van de bezoekende doelman.

Lokeren gaf zich nu helemaal gewonnen. Club Brugge maakte er dankbaar gebruik van om de supporters terug voor zich te winnen. Akpala maakte er na een uitstekende combinatie via vijf stations 3-0 van.

Club Brugge hijst zich zo terug naast AA Gent op de tweede plaats. De kloof met een ongenaakbaar ogend Anderlecht bedraagt echter al negen punten, al zullen ze in het Jan Breydelstadion deze avond het liefst wijzen naar het herwonnen vertrouwen.