Ranieri: Sneijder moet kalm blijven

Ranieri: "Sneijder moet kalm blijven"

26-01-2012 11:52

Claudio Ranieri, trainer van Inter, kon zich na afloop niet vinden in die nederlaag. Edinson Cavani nam beide treffers voor zijn rekening, de eerste goal viel uit een benutte penalty. Ranieri was van mening dat zijn ploeg óók een strafschop moest krijgen. Eigenlijk zelfs twee, vond de coach.

"Het waren twee overduidelijke penalty's", stelde Ranieri na afloop. De coach zag Diego Milito geel krijgen voor een schwalbe, terwijl hij wel degelijk gevloerd werd. "Helaas gaven wij wel een penalty weg en valt het resultaat tegen. Maar over het geheel gezien was ik tevreden over het spel, vooral met de tweede helft."

Bij Internazionale was er een basisplaats voor Wesley Sneijder. De Oranje-international bleef zijn emoties maar met moeite de baas in Napels. Twee keer solliciteerde Sneijder naar een rode kaart. Ranieri sprak op de Nederlander in. "Ik heb hem verteld kalm te blijven op het veld."

Ranieri: "Hij herstelt ongelofelijk snel van zijn blessure en traint keihard. Ik hoop hem in de Champions League voor de volle honderd procent terug te hebben. Hij kan voor ons nu eenmaal het verschil maken."