Dalglish: Fantastische dag voor Dirk en voor ons

Dalglish: "Fantastische dag voor Dirk en voor ons"

28-01-2012 18:31

Nadat Liverpool afgelopen week Manchester City al klopte om zich zo te plaatsen voor de finale van de League Cup, moest zaterdag ook die andere club uit Manchester eraan geloven. "Een geweldige prestatie van onze spelers, na de veldslag van woensdag", reageert trainer Kenny Dalglish na afloop van het duel.

"Om van hen te vragen om er na woensdag op zaterdagochtend weer te staan was misschien wat teveel gevraagd, maar hun instelling, toewijding en de wens om een resultaat te behalen was fantastisch", gaat de manager verder. "Woorden schieten tekort om hen te prijzen na zo'n geweldige prestatie."

Dat invaller Kuyt uiteindelijk de winnende treffer binnenschoot, was geheel de verdienste van de Nederlander zelf. Dalglish wilde geen complimenten ontvangen voor zijn besluit om Kuyt na ruim een uur spelen in te brengen. "Absoluut niet", reageert Dalglish.

"Als het mijn verdienste zou zijn had ik Dirk vanaf het begin laten spelen, dan hadden we het duel in één helft beslist. Voor Dirk is dit een geweldige dag. Voor ons ook, want we gaan door in de FA Cup. Manchester United kloppen is een fantastische prestatie."