Swansea zonder Vorm uit cup; Crawley verbaast

28-01-2012 18:55

De 'stuntploeg' uit de Premier League trad zonder goudhaantje Michel Vorm aan in het Reebok Stadium. Hij werd onder de lat vervangen door Gerhard Tremmel. Kemy Agustien maakte het duel wel van begin tot eind mee, maar kon niet voorkomen dat het bekeravontuur er voor Swansea na zaterdag op zit.

Luke Moore bezorgde Swansea nog wel een positief eind van de eerste helft. Hij schoot zijn ploeg met een 0-1 voorsprong richting de kleedkamer. Dat dachten de Welshmen althans, want in de blessuretijd van de eerste helft zette Darren Pratley een streep door de gemoedsrust van Swansea: 1-1.

Tien minuten in de tweede helft klonk die treffer nog door in de hoofden van de Swansea-spelers. Chris Eagles verergerde de pijn door op aangeven van Martin Petrov van dichtbij Tremmel te kloppen: 2-1. Daarmee schoot hij zijn ploeg naar de vijfde ronde van de FA Cup.

Crawley verrast op bezoek bij Hull: 0-1
De stuntploeg van de FA Cup van dit seizoen is tot op heden Crawley Town. De club uit League Two, afgelopen seizoen nog kampioen van de Conference, schakelde zaterdag Hull City uit: 0-1.

Crawley, waar doelman Michel Kuipers op de bank zat, nam op bezoek bij The Tigers kort na rust een voorsprong via Matt Tubbs. Deze gaf de ploeg uit de League Two niet meer uit handen.