KNVB gaat 'rustinterview' Kuipers evalueren

KNVB gaat 'rustinterview' Kuipers evalueren

29-01-2012 18:42

Van Gangelen informeerde naar de mening van Kuipers over de penalty die hij Feyenoord in de eerste helft gaf. De verslaggever van Eredivisie Live omschreef het moment daarbij als 'zeer discutabel'.

De KNVB gaat het opmerkelijke moment maandag evalueren. Een woordvoerster van de bond wilde tegenover NUsport niet ingaan op de vraag of dit te ver gaat. "Voor zover ik weet vroeg hij enkel hoe Björn het incident gezien had waarop hij zijn lezing van het incident gaf", liet ze weten.

Op Twitter waren direct na het korte interview verbaasde en verontwaardigde reacties te lezen. Kuipers zou immers beïnvloed kunnen worden. De zegsvrouw van de KNVB wilde niet aangeven of binnen de bond begrip is voor deze reacties.

"Wij hebben een afspraak met Eredivisie Live gemaakt dat zij een keer een dag in het leven van een scheidsrechter mochten volgen. Dat betekent dat ze vooraf, tijdens de rust en na afloop met hem mochten filmen. Ze mochten daarbij ook 'semi-live' uitzenden vanuit de kleedkamer. Of dit voor herhaling vatbaar is? Daar ga ik nu niet op in. Wij gaan dit maandag intern evalueren."