Schet: Trainer zit in een luxepositie

Schet: "Trainer zit in een luxepositie"

30-01-2012 08:07

Fabian Eijkhout
WAALWIJK

Schet speelde vorig seizoen slechts negen competitieduels voor RKC, dit jaar staat de teller door blessureleed pas op drie. Het laatste duel van de eerste seizoenshelft en de laatste twee stond de Amsterdammer in de basis. "Dit was pas mijn derde duel sinds mijn terugkeer, dan is het lekker dat het goed gaat."

Vooral in de eerste keer zocht Schet zijn directe tegenstander vaak op, hij speelde met een flinke dosis zelfvertrouwen. "Dat moet je ook hebben, anders kun je net zo goed stoppen met voetballen. Ook na een mislukte speler blijft het vertrouwen, ja. Dan blijf ik het proberen, zo'n soort speler ben ik. In de tweede helft was er gezegd dat ik moest temporiseren, ik voelde het wel in de benen. Ik moet nu zorgen dat ik zo snel mogelijk wedstrijdfit ben."

Luxepositie
De 24-jarige voorhoedespeler, die zijn tweede assist van het seizoen leverde, speelde voor het eerst samen met nieuweling Krisztián Németh. Schet hield er een goed gevoel aan over. "Hij is erg balvast en heeft gevoel voor de ruimte, waardoor je er lekker onder kunt komen. Het is een prima spits. Net als Geoffrey (Castillion, red.) en Rick (Ten Voorde). Het is een luxepositie voor de trainer, hij moet de keuzes maken."

Trainer Ruud Brood kan dus kiezen uit drie talentvolle spitsen, dat kunnen lang niet alle clubs uit de Eredivisie zeggen. In de strijd tegen degradatie is het een extra wapen, RKC is echter sowieso geen gewone 'degradatieclub', volgens Schet komt dat ook door de doelstellingen. "We willen de komende tijd natuurlijk zoveel mogelijk punten pakken, zoveel mogelijk winnen. Maar als het kan met goed voetbal. Want dat is zeker een doel, echt goed voetballen."