Gladbach verdringt Schalke uit top-drie

11-02-2012 21:33

Schalke-trainer Huub Stevens stuurde onder meer Klaas-Jan Huntelaar de wei in, terwijl bij Mönchengladbach Roel Brouwers in de basis stond. Het was laatstgenoemde die uiteindelijk het beste gevoel aan de wedstrijd zou gaan overhouden.

Na vijftien minuten stond Gladbach namelijk al met 2-0 voor. Marco Reus schoot al in de tweede minuut raak en zag de score niet veel later verdubbeld worden door Mike Hanke, die scoorde na een fraaie aanval over meerdere schijven. Nog in de eerste helft werd het ook 3-0. Arango schoot een vrije trap vanaf twintig meter snoeihard tegen de netten.

De tweede helft was het aanzien nauwelijks waard. Borussia Mönchengladbach vond 3-0 wel prima, terwijl Schalke met een complete offday kampte en niets kon klaarmaken. Gladbach staat nu derde met drie punten minder dan koploper Borussia Dortmund en één punt minder dan nummer twee Bayern München. Schalke 04 zakt naar de vierde plaats en heeft twee punten minder dan Gladbach.