Anderlecht zal handen vol hebben met Martens

"Anderlecht zal handen vol hebben met Martens"

15-02-2012 09:00
0

Jurgen Van de Brande
LEUVEN

Swerts vertoeft nog steeds in Nederland, hij verdient zijn brood bij Feyenoord. "Af en toe pik ik een wedstrijd uit de Belgische competitie mee. Ik ben onder de indruk van Anderlecht", vertelt Swerts aan VoetbalPrimeur. "Met Mbokani, Jovanovic, Suarez en Gillet is Anderlecht gevaarlijk op de counter, maar de verdediging laat af en toe een steekje vallen. Daar kan AZ van profiteren."

Vrije trappen van Elm
AZ kende de voorbije weken een dipje. "AZ is zeker niet kansloos. De laatste tijd pakt het minder punten, maar onderschat het middenveld van AZ met Maarten Martens, Rasmus Elm en Adam Maher niet. Martens is in vorm, Anderlecht zal zijn handen vol hebben met hem. Maher is een heel groot talent. Anderlecht zal ook op zijn hoede moeten zijn voor de gevaarlijke vrije trappen van Elm. De Zweed is een specialist."

Altidore vervelende klant
Gertjan Verbeeck heeft AZ naar zijn hand gezet. "Verbeeck is een uitstekende trainer, het staat goed bij AZ, verdedigend en aanvallend", weet Swerts. "Ook de twee spitsen van AZ kan Anderlecht best in de gaten houden, Beerens en Jozy Altidore zijn razend gevaarlijk. Altidore is snel en fysiek heel sterk, een vervelende klant om aan banden te leggen."

Swerts wil AZ - Anderlecht voor geen geld van de wereld missen. "Ik ga kijken in Alkmaar, ik verwacht een leuke wedstrijd. Anderlecht steekt er bovenuit in de Belgische competitie en AZ draait mee bovenaan in de Eredivisie. Ik ken veel jongens van AZ, het zou voor hen leuk zijn om te winnen van Anderlecht."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie