Koster had flauwe onderbroekenhumor

"Koster had flauwe onderbroekenhumor"

15-02-2012 10:09

"Iemand als Koster, het prototype van de Hollandse trainer, was ik nog niet veel tegengekomen", begint Simaeys, die afgelopen zomer naar Genk transfereerde, in Voetbal Magazine. "Adrie legde nadruk op zaken waaraan mijn andere trainers heel weinig aandacht besteedden. Speltechnisch zeker een verrijking geweest. Maar onder Koster zijn er dingen gebeurd die ik onder Been bij RC Genk onmogelijk acht."

De verdediger miste in Brugge vooral discipline. "Koster gaf de spelers heel veel vrijheid, terwijl sommige alleen functioneren als je ze bij het handje houdt. Been staat veel meer op zijn strepen dan Koster. Ik denk dat ik daarom beter contact met hem heb. Mijn indruk is dat Been meer tussen Nederland en België zit dan Koster."

"Ik vind Been realistischer. Hij legt meer nadruk op de defensieve organisatie bij balverlies. Bij Koster was dat bijna bijzaak. Die hechtte enorm belang aan offensieve en zuiver voetbaltechnische zaken. Werken en verdedigen schoof hij op het tweede plan."

Simayes is bovendien niet erg positief over de grappen van de inmiddels ontslagen Koster. "Hij kwam vaak met flauwe onderbroekenhumor, platte Hollandse moppen. Been komt wel eens met een kwinkslag en heeft ook een scherp randje. Maar verbaal is hij bijzonder sterk, heel direct."