Altidore: Vertrek Lukaku goed opgevangen

Altidore: "Vertrek Lukaku goed opgevangen"

16-02-2012 12:30
0

Jozy Altidore speelt sinds begin dit seizoen voor het Nederlandse AZ. Hij kwam over van het Spaanse Villarreal, dat hem op 18-jarige leeftijd wegkaapte uit de Verenigde Staten. "Sindsdien staat er enorm veel druk op zijn schouders", vertelde landgenoot Kljestan aan La Dernière Heure.

De Anderlecht-speler kent Altidore van bij de nationale ploeg. "Hij heeft enorm veel talent en is een klinische afwerker. Zijn carrière verliep niet zoals gepland, maar hij heeft alles om het te maken. Veel mensen vergeten dat hij nog maar 22 jaar is."

Anderlecht favoriet
Altidore is alvast op zijn hoede voor de Europese wedstrijd. "Ik heb enkele wedstrijden van Anderlecht bekeken op het internet. Ze hebben een mooie aanvallende ploeg. Ik dacht dat het tijdperk na Lukaku veel moeilijker zou worden voor hen. Voor mij zijn ze de favoriet, maar AZ staat niet voor niets bovenaan de Nederlandse competitie."

"Sacha heeft me al veel over België verteld. Zijn verhalen hebben echter geen invloed gehad op mijn keuze voor AZ. Veel grote spelers hebben tijdens hun carrière in Nederland gespeeld. Vorig jaar speelde ik nog een vriendschappelijke wedstrijd tegen het Belgische nationale team."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s