Du Chatinier traint opeens Eto'o: Wel apart

Du Chatinier traint opeens Eto'o: "Wel apart"

20-02-2012 17:29

Samen met Zeljko Petrovic staat Ton Du Chatinier hoofdcoach Guus Hiddink de komende 1,5 jaar bij. Na maanden zonder werk komt de uitdaging als geroepen voor de oud-trainer van FC Utrecht. "Fantastisch", antwoordt Du Chatinier op de vraag van VoetbalPrimeur wat zijn eerste gevoel is bij zijn nieuwe baan. "Ik voel me vereerd dat Hiddink mij heeft gevraagd."

Voor buitenstaanders is de combinatie Hiddink-Du Chatinier enigszins opvallend. Voor laatstgenoemde was dat een paar dagen geleden ook zo. "Toen ik vroeger voor FC Utrecht speelde ben ik hem op het veld regelmatig tegengekomen en later af en toe op de golfbaan. Dan klets je even bij, maar meer niet, tot hij me ineens opbelde. Wie ben ik om tegen zo iemand 'nee' te zeggen?"

Geen topklasse, maar Rusland
"Ik heb geen cv waardoor de clubs voor me in de rij staan. Bij FC Utrecht heb ik 2,5 jaar goed gewerkt. Er zijn daarna wel een paar clubs uit de topklasse geïnteresseerd geweest, maar dat was niet waar ik op hoopte. Na acht maanden niets doen vond ik het wel weer mooi geweest. Dit is gewoon een geweldige kans."

"Alles is top geregeld", verhaalt Du Chatinier over zijn eerste dagen bij Anzhi, dat momenteel op trainingskamp is in het Turkse Belek. "Die gasten zitten hier al zes weken, in Rusland houden ze wel van een trainingskampje. Zaterdag hebben wij voor het eerst voor de groep gestaan. We zullen hier tot 3 maart blijven. Op 5 maart spelen we tegen Dinamo Moskou."

'Nieuwe koffers moeten kopen'
De grap dat Hiddink vanwege zijn riante salaris twee lege koffers mee zou moeten nemen naar Rusland heeft Du Chatinier ook gehoord. Geldt dat ook voor hem? Een schaterlach volgt. "Petrovic en ik hebben wel een paar nieuwe koffers moeten kopen, maar dat was om alles mee te kunnen nemen. Petro en ik zijn heel blij dat Hiddink ons heeft meegenomen."

Inmiddels heeft Du Chatinier kennisgemaakt met de selectie. Ook met wereldster Samuel Eto'o. "Dat is wel apart", bekent de coach. "Maar het zijn gewoon hele normale jongens. Zij hebben ons met open armen ontvangen. Ons doel voor dit seizoen is Europa League-voetbal halen, dat zou heel mooi zijn. Misschien zien jullie ons volgend seizoen dan wel tegen een Nederlandse ploeg."