Tioté: Ik heb mijn medaille weggegeven

Tioté: "Ik heb mijn medaille weggegeven"

22-02-2012 16:40

De oud-speler van onder meer FC Twente en Anderlecht keerde afgelopen week terug in Noord-Engeland, nadat hij met Ivoorkust de finale van de Afrika Cup verloor van Zambia. De 25-jarige middenvelder, sterkhouder van The Magpies, wordt komend weekend weer in de basiself van Newcastle verwacht. Hij miste de laatste zeven duels van zijn club.

"Het is fijn om terug te zijn in Newcastle en mijn vrienden weer te zien. Ik moet nu weer aan Newcastle denken, de Afrika Cup met Ivoorkust is voorbij. Het is belangrijk om, wanneer je terugkeert van het nationale team, nog harder je best te doen en nog harder te werken", zegt Tioté op de officiële website van zijn club.

"Ik wil de fans en de trainer laten zien dat ik de ambitie heb om alles te geven voor mijn team. Ik moet mijn werk doen. Voor het team, voor de fans. Ik denk dat we zaterdag tegen Wolverhampton Wanderers een mooie overwinning kunnen boeken", aldus Tioté, die de grootste teleurstelling inmiddels achter zich heeft gelaten.

"Alle mensen in Ivoorkust houden van het nationale team en het land, we waren heel teleurgesteld dat we de Afrika Cup niet wisten te winnen. Ik heb mijn medaille weggegeven, zo teleurgesteld was ik. Ik wilde dat ding niet houden. We hebben het goed gedaan, maar niet gewonnen."