Aanval Man City rekent af met Blackburn

25-02-2012 21:25

In het Etihad Stadium had de bezoekende club vanaf de beginfase al weinig in te brengen. Het duurde evenwel een half uur voordat het krachtsverschil in een doelpunt werd uitgebracht. Op aangeven van Aleksandar Kolarov brak Mario Balotelli de ban.

Zeven minuten na rust trok City, met Nigel de Jong in de basis, de zege over de streep. Doelman Paul Robinson wist een hoekschop maar ternauwernood te verwerken, waardoor Sergio Agüero in staat werd gesteld om de 2-0 binnen te schieten. Edin Dzeko bracht de eindstand tien minuten voor tijd op het scorebord.

City heeft de koppositie dankzij de 3-0 overwinning op Blackburn stevig in handen. Achtervolger Manchester United volgt op vijf punten, al speelt die ploeg zondag nog een uitwedstrijd bij Norwich City.