Cercle Brugge op koers voor top zes

25-02-2012 22:59

Cercle wint nipt
Anthony Portier schonk Cercle Brugge een droomstart: Naudts knalde op de lat, Portier kopte in de nasleep binnen. Zulte Waregem reageerde fel, maar Jens Naessens zag twee pogingen gestuit door Jo Coppens en Portier.

Ook na de rust had Cercle zijn zaakjes goed op orde. Zonder groots te spelen knokte het team van Bob Peeters de drie punten over het laatste fluitsignaal.

Verbauwhede krijgt rood
KV Mechelen had in het Kuipje zijn schaapjes al tijdens de rust op het droge. Na een vrije trap vuurde Kevin Vandenbergh op Glenn Verbauwhede, de Senegalese Bosniër Diabang was er evenwel als de kippen bij om de 0-1 in de rebound te scoren. De vinnige Alessandro Cordaro verdubbelde na een half uur de score. Op slag van rust gaf Bart Goor Westerlo wat hoop met de aansluitingstreffer.

Westerlo probeerde in de tweede helft de bakens te verzetten: veel goede wil bij de Kempenaars, maar grote kansen creëren zat er niet in. David Destorme scoorde na een hoekschop van Julien Gorius ei zo na de 1-3. In de slotfase kreeg Verbauwhede rood nadat hij de doorgebroken Alibec had neergehaald in de zestien, Gorius zette de strafschop feilloos om, 1-3 en zo kan Sint-Truiden, als het zondag wint op bezoek bij Standard, op gelijke hoogte van Westerlo komen.

Lokeren tankt vertrouwen voor finale
Kortrijk - Lokeren was een voorproefje voor de bekerfinale op 24 maart. De Zuid-Afrikaan Patosi van Lokeren nam het serieus en krulde een hoekschop meteen in doel. De Fransman Joseph-Monrose hees Kortrijk op gelijke hoogte, maar lang konden de West-Vlamingen niet genieten. De Tunesische spits Harbaoui kopte de 1-2 binnen na een hoekschop van... Patosi.

Vlak voor de pauze mocht de Griek Georgios Galitsios gaan douchen, hij kreeg zijn tweede gele kaart van de avond. Na de thee maakte Lokeren het af, of beter Alassane També deed zijn eigen team de das om, 1-3. Het bleef doelpunten regenen in het Guldensporenstadion, de Serviër Dalibor Veselinovic kopte de 2-3 op het scorebord. In het slot besliste Harbaoui en de Senegalees Ibrahima Gueye de wedstrijd met de 2-4 en 2-5.

Beerschot klopt OHL
In Beerschot - OH Leuven stond er niet veel op het spel. Sherjill MacDonald opende de score voor de Antwerpenaars. Na de pauze deed de Israëliër Roy Dayan er een schepje bovenop, hij scoorde nadat Thomas Kaminski een schot van MacDonald niet kon klemmen. De Tsjechische verdediger Radek Dejmek bezorgde het Kiel een spannend slot door de aansluitingstreffer binnen te koppen, maar 2-1 bleef op het scorebord staan.

AA Gent doet wat het moet doen
AA Gent had het thuis niet onder de markt met Bergen. Na een uur verloste Rémi Maréval de Buffalo's. In de extra tijd besliste de Deen Jesper Jørgensen de partij met de 2-0.