PSG spectaculair gelijk tegen Olympique Lyon

25-02-2012 23:57

Iedereen bij Paris Saint-Germain zal achteraf blij zijn met het punt tegen Lyon. Het was namelijk de dit seizoen matig presterende thuisploeg die bijna de hele wedstrijd beter was en zelfs op een 3-1 en 4-2 voorsprong kwam. PSG knokte zich echter knap terug naar een spectaculair 4-4 gelijkspel.

PSG kwam in de 21ste minuut nog wel op 0-1. Guillaume Hoarau (foto), dit seizoen niet altijd meer zeker van een basisplaats, was de gevierde man. Daarna was het echter de beurt aan Lyon. Via Bafetimbi Gomis, Lisandro López en oud-Feyenoorder Michel Bastos liep de ploeg uit naar een 3-1 voorsprong. Een door Nene benutte strafschop betekende nog voor rust de 3-2.

De treffer van Nene leek de spanning terug te brengen, maar daar was Lyon niet van onder de indruk. Twaalf minuten na rust maakte Jimmy Briand er namelijk 4-2 van, waardoor de wedstrijd alsnog beslist leek. PSG toonde echter veerkracht en sleepte nog een gelijkspel uit het vuur via Ceara en opnieuw Hoarau.