Pijnlijke nederlagen Bayern en Schalke 04

03-03-2012 18:20

Het duel in de BayArena bleef lang verstoken van een doelpunt, maar was desondanks zeer vermakelijk. Beide ploegen hadden in hun doelmannen aanvankelijk hun beste spelers. Manuel Neuer redde namens Bayern op kansen van Andreas Schürrle en Stephan Kiessling.

Bernd Leno keerde aan de andere kant inzetten van de goed spelende Arjen Robben en Thomas Müller. Daarnaast kreeg Leno hulp van verdediger Manuel Friedrich, die een schot van Mario Gomez van de lijn haalde toen die de keeper al omspeeld had.

Het was Bayern dat in de loop van de tweede helft het meeste aanspraak maakte op een doelpunt. Toch ging Leverkusen met de eer strijken, uitgerekend na een fout van Neuer. De keeper greep slecht in en zag hoe Kiessling tien minuten voor tijd scoorde op aangeven van Eren Derdiyok.

In de slotfase zette Bayern alles op alles en daardoor gaf het veel ruimte weg in de defensie. Leverkusen profiteerde door op de counter de 2-0 te scoren via Karim Bellarabi. Koploper Borussia Dortmund kan zaterdagavond het gat tot nummer twee Bayern vergroten tot zeven punten. Leverkusen blijft door de zege vijfde en ziet de topvier in het zicht komen.

Schalke onderuit bij hekkensluiter

Zonder de geblesseerde Klaas-Jan Huntelaar leed Schalke zeer duur puntenverlies bij SC Freiburg. Het werd 2-1 voor de nummer achttien.

Op papier leek het uitduel met hekkensluiter Freiburg een 'makkie' voor Schalke, maar de ploeg van Huub Stevens kwam bedrogen uit. Sebastian Freis opende na achttien minuten de score namens Freiburg, dat in de tweede helft zelfs op 2-0 kwam door een penalty van Daniël Caliguri.

Twintig minuten voor tijd bracht Teemu Pukki het matige Schalke terug in de wedstrijd, maar tot een gelijkmaker kwam het niet. Beide ploegen beëindigden het duel met tien man door tweede gele kaarten voor Kyriakos Papadopoulos (Schalke) en Immanuel Höhn (Freiburg). Door de nederlaag kan Schalke het gat tot koploper Borussia Dortmund later dit weekend zien groeien tot elf punten. Daarnaast ziet het nummer vijf Bayer Leverkusen naderen tot op vier punten.

Stuttgart vernedert HSV

De problemen van Hamburger SV werden door VfB Stuttgart verder vergroot. De club van Khalid Boulahrouz won met liefst 0-4 op bezoek in Noord-Duitsland.

Vedad Ibisevic opende na 23 minuten de score voor Stuttgart. Acht minuten later verdubbelde Zdravko Kuzmanovic de voorsprong met een penalty. Kort na rust tekende de middenvelder voor de derde treffer van Stuttgart. Martin Harnik completeerde vlak voor tijd het kwartet doelpunten voor de Zuid-Duitse club, die door de overwinning aansluiting krijgt met de subtop. HSV, dat door rood voor José Guerrero met tien man eindigde, staat dertiende.