Bilbao zet Man Utd te kijk op Old Trafford

08-03-2012 23:59

Manager Sir Alex Ferguson deed in de heenwedstrijd geen beroep op het sterkste elftal. Wel kwamen spelers als Javier Hernández, Ryan Giggs, Ji-Sung Park en Wayne Rooney in actie. Laatstgenoemde passeerde Bilbao-doelman Gorka Iraizoz al in de 22ste minuut.

De Basken raakten niet in de war door de tegentreffer en zorgden voor een veldoverwicht. Kort voor rust werd het goede spel beloond. Fernando Llorente reageerde zeer alert op een voorzet en kopte de bal voorbij doelman David De Gea, vorig seizoen nog actief in de Spaanse competitie.

Bilbao ging na rust vrolijk verder en nam in de 72ste minuut zelfs de leiding. De defensie van United liet zich verrassen door een slimme pass, waarna Óscar de Marcos de 1-2 in de verre hoek schoot. Iker Muniain besliste het duel in de blessuretijd door de derde treffer te forceren.

Toch mag United in de return in Baskenland nog voorzichtig hopen op een Europees vervolg. Wayne Rooney benutte in de 92ste minuut een strafschop, waardoor het verschil nog enigszins beperkt bleef.