Huistra: Opbouwen, uitbreiden, verbeteren

Huistra: "Opbouwen, uitbreiden, verbeteren"

09-03-2012 16:26

Leandro Bacuna en Johan Kappelhof zijn geschorst, Lorenzo Burnet, Koen van de Laak, Kees Kwakman en Thomas Enevoldsen geblesseerd. Lichtpuntje is dat spits Nicklas Pedersen weer inzetbaar is. Voor Groningen is het tegen Vitesse zaak de negatieve spiraal te doorbreken.

"Het verlies bij Feyenoord was een stuk bemoedigender dan de voorgaande nederlaag bij NEC. Deze week hebben we veel op automatismen getraind en vanuit positie gespeeld", vertelt de coach op de clubsite. "De komende tien wedstrijden staan in het teken van het plaatsen voor de play-offs. Momenteel staan er vijf ploegen dichtbij elkaar rondom ons op de ranglijst."

"We willen onze vorm opbouwen, uitbreiden en verbeteren. Graag zou ik het team een aantal wedstrijden achter elkaar laten staan, maar door twee schorsingen zijn we gedwongen toch te wisselen", zegt Huistra. "In Vitesse treffen we een directe concurrent, die veel ambitie heeft getoond en gedacht had dat ze op dit moment misschien iets hoger zouden staan op de ranglijst. In dat opzicht lijken de club wel wat op elkaar."