Guardiola: Messi is beter dan wie dan ook

Guardiola: "Messi is beter dan wie dan ook"

21-03-2012 11:49

Messi, pas 24, deed dit tegen Granada geheel in stijl. In het met 5-3 gewonnen competitieduel scoorde de aanvaller drie keer. De wereldvoetballer van het jaar passeerde Cesar Rodriguez, die het clubrecord vestigde in de jaren '40 en '50, en staat nu op 234 treffers in het shirt van Barça. Zijn seizoenstotaal staat na dinsdag op 48 doelpunten in 40 wedstrijden.

"Er zijn maar weinig spelers die domineren op de wijze waarop Messi dat doet. Je kunt hem perfect vergelijken met Jordan. Leo heeft historie geschreven. De mensen die Cesar gekend hebben, hebben me verteld dat hij exceptioneel goed was", zegt Guardiola.

"Ik wil het team bedanken voor het overwinnen van alle tegenspoed en ook deze speler in het bijzonder, die maar door blijft gaan met historie schrijven. Alles is al eens over Messi gezegd. Hij scoort niet alleen, hij scoort ook nog op prachtige wijze. Het ene doelpunt is nog mooier dan het andere. We zien de beste van het beste in actie."

Guardiola: "Het spijt me voor de spelers die proberen hem van de troon af te stoten, maar deze jongen is anders. Hij is beter dan wie dan ook. We zijn heel blij dat hij bij FC Barcelona speelt."