Arteta: Iedereen staat achter Wenger

Arteta: "Iedereen staat achter Wenger"

22-03-2012 23:15

Arsenal kende dit jaar een bijzonder slechte periode, wat voor de Engelse media reden was om vraagtekens te zetten bij de positie van Wenger. Inmiddels heeft de Franse coach zijn ploeg weer op de rails gekregen en wordt er met geen woord meer gerept over zijn toekomst.

Volgens Arteta was een eventueel vertrek van Wenger toch al geen optie voor Arsenal. "Hij zit al vijftien jaar bij deze club en geniet het respect van alle spelers, de staf en alle andere mensen binnen de club. Ik denk ook dat het niet makkelijk is voor hem om te vertrekken bij deze club."

Toch snapte Arteta, die bezig is aan zijn eerste seizoen bij Arsenal, de kritiek wel. "Als je niet wint bij een club als Arsenal is het logisch dat er kritiek komt. Het gaat er dan om hoe je reageert. Ik denk dat Arsenal vooral pech gehad heeft de laatste jaren. De ploeg stond in finales, maar won deze niet door kleine details. Het is altijd makkelijk om dan achteraf kritiek te leveren. Maar wat gebeurt er als Manchester United geen kampioen wordt? Dat zou een ramp zijn voor Manchester United."