De bondscoach weet dat ik weer fit ben

"De bondscoach weet dat ik weer fit ben"

28-03-2012 12:42

Concurrent Adil Ramis is tegen AZ geschorst, waardoor de kansen op een basisplaats toenemen voor Maduro. "Ik weet alleen niet of de trainer het aandurft om me direct in de basis te zetten. Ik ben terug na een lange blessure, dus dan is het wel een risico om me negentig minuten te laten spelen", zegt hij op de clubsite van AZ.

Maduro verwacht een zware wedstrijd in Alkmaar. "Een makkie zeker niet. De eerste reacties na de loting waren ook dat we het in ieder geval moeilijker gaan krijgen dan tegen PSV. We zaten toevallig met z'n allen bij elkaar. Onze analisten kennen AZ vrij goed. Die zeiden direct: 'Hé, deze zijn beter dan PSV'. Vooral als team is AZ verder dan PSV."

Met een succesvol slot van het seizoen hoopt Maduro het EK te halen. "Ik heb mijn motivatie tijdens mijn revalidatie eigenlijk geput richtend op het EK. Ik heb nog twee maanden om lekker te spelen. Dan hoop ik in ieder geval op een selectieplaatsje in de voorbereiding. Dan wil ik me laten zien."

"Ik heb laatst even contact gehad met de dokter van het Nederlands elftal. Die heeft alles weer door gefluisterd naar de bondscoach. Hij is dus op de hoogte dat ik weer fit ben", weet Maduro. "Ik ben een type speler dat je op een toernooi goed kunt gebruiken. Eigenlijk ben ik een verdediger en een middenvelder ineen. Dat scheelt weer een selectieplaatsje."