Dortmund en Stuttgart gelijk na knotsgek duel

31-03-2012 00:28

In de eerste helft hielden Dortmund en Stuttgart, waar oud-PSV'er Francisco 'Maza' Rodriguez een basisplaats had, zich nog in. De koploper van de Bundesliga kwam in de 33ste minuut wel op voorsprong. Sebastian Kehl legde klaar voor Shinji Kagawa, die hard en hoog binnenschoot.

Na rust barstte het feest in Dortmund los voor de neutrale toeschouwers. Vier minuten na de aftrap leek Jakub Blaszczykowski de wedstrijd te beslissen door op aangeven van Mats Hummels de 2-0 tegen de touwen te schieten.

Stuttgart, waar Khalid Boulahrouz ontbrak vanwege een blessure, gaf zich echter niet gewonnen en knokte zich tussen de 71ste en 79ste minuut naar een 2-3 voorsprong. Vedad Ibisevic schoot de 2-1 binnen, voordat Julian Schieber de stand gelijk trok na een knappe actie. Diezelfde Schieber maakte ook de sensationele 2-3 door vanaf een meter of elf met veel gevoel binnen te schieten in de bovenhoek.

Daarmee was het echter nog niet klaar, want Dortmund rechtte de rug en leek de winst alsnog in eigen huis te houden. Hummels schoot vanaf twintig meter hard en laag de gelijkmaker binnen, terwijl invaller Ivan Perisic uit een hoekschop raak volleerde: 4-3. Diep in blessuretijd kreeg Stuttgart waar het recht op had: een punt. Christian Gentner schoot genadeloos hard raak: 4-4.

Koploper Dortmund heeft nu 63 punten uit 28 wedstrijden, zes meer dan naaste achtervolger Bayern München. De club uit Beieren heeft echter een wedstrijd minder gespeeld. VfB Stuttgart klimt door de remise naar de vijfde plaats.