FC Zwolle foutloos, FC Eindhoven weer tweede

07-04-2012 00:09

FC Zwolle - FC Emmen 1-0
FC Zwolle heeft het sinds de jaarwisseling bijna wekelijks moeilijk en ook tegen FC Emmen ging het weer niet als vanzelf. De laagvlieger werd echter wel verslagen: 1-0. Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam in de 57ste minuut op naam van Nassir Maachi.

Door de minimale overwinning behoudt FC Zwolle een voorsprong van zes punten op naaste concurrent FC Eindhoven.

FC Den Bosch - FC Eindhoven 0-2
De lastige uitwedstrijd werd tegen FC Den Bosch werd door FC Eindhoven knap met 0-2 gewonnen. De ploeg van trainer Erwin Koeman makate pas in het laatste kwartier het verschil. PSV-huurling Youness Mokhtar opende in de 75ste minuut de score, vlak voor tijd nam Serhat Koç het slotakkoord voor zijn rekening.

MVV Maastricht - Sparta Rotterdam 1-1
Sparta Rotterdam is niet langer de nummer twee van de Jupiler League. De Rotterdammers zagen FC Eindhoven twee punten uitlopen door een 1-1 remise op bezoek bij MVV.

Gijs Luirink bracht Sparta in de eerste helft nog wel op voorsprong, maar het doelpunt van de verdediger was niet genoeg voor de overwinning. Fabio Caracciolo trok de stand na rust weer gelijk namens MVV.

Helmond Sport - FC Volendam 1-0
Helmond Sport blijft op koers liggen voor het winnen van de vierde periodetitel. De club uit Noord-Brabant verspeelde nog geen punt in de vierde periode en was vrijdag ook te sterk voor FC Volendam. Jop van der Linden maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.

De twee naaste concurrenten van Helmond Sport in de strijd om de vierde periode, Fortuna Sittard en SC Cambuur, kwamen niet tot winst waardoor de voorsprong van Helmond is opgelopen tot vier punten.