Dortmund en Bayern München blijven winnen

07-04-2012 19:22

Op bezoek bij subtopper VfL Wolfsburg pakte Dortmund halverwege de eerste helft de voorsprong. Shinji Kagawa gaf een goede pass op Ivan Perisic, die Robert Lewandowski een niet te missen kans bood: 0-1.

Vlak na rust nam Dortmund verder afstand van Wolfsburg, nadat Ilkay Gündogan op aangeven van Kuba Blaszczykowski raak schoot. Na zestig minuten maakte Wolfsburg het weer spannend door een kopgoal van Mario Mandzukic. Tot een gelijkmaker kwam Wolfsburg echter niet. De thuisploeg beëindigde het duel met tien man na rood voor Alexander Madlung. Daarvan profiteerde Dortmund vlak voor tijd, want Lewandowski bepaalde de eindstand op 1-3.

Bayern wint nipt van Augsburg
Voor eigen publiek boekte Bayern München een belangrijke, maar niet overtuigende zege op FC Augsburg van Jos Luhukay. Het werd 2-1.

Arjen Robben stond in de basis bij Bayern, ondanks de berichten dat hij met een lichte blessure zou kampen. Hij zag hoe zijn ploeg binnen de minuut op voorsprong kwam. Franck Ribéry liet Paul Verhaegh zijn hielen zien, zette voor en stelde Mario Gomez daardoor in staat te scoren.

Bayern oogde daarna wat laks en werd na 23 minuten gestraft door Ja-Cheol Koo, die de bal achter Manuel Neuer knalde. Laagvlieger Augsburg hield die 1-1 stand lang vast, maar een kwartier na rust kwam Bayern weer op voorsprong. Gomez rondde van enkele meters af na onzelfzuchtig afleggen van Robben.