Chelsea klopt Wigan door buitenspelgoal

07-04-2012 19:54

Chelsea-trainer Roberto Di Matteo had zijn opstelling op een aantal plaatsen gewijzigd ten opzichte van het duel met Benfica van woensdag. Fernando Torres en Salomon Kalou moesten onder meer op de bank plaatsnemen.

Net als vaker dit seizoen wist Chelsea bepaald niet te imponeren. Voor rust waren The Blues wel beter, maar veel grote kansen creëerden zij niet. Het hoogtepunt van de eerste helft was een afstandspegel van Gary Cahill, die door keeper Ali Al-Habsi maar net gered kon worden.

Een kwartier na rust kwam Chelsea op curieuze wijze op voorsprong. Branislav Ivanovic (foto) stond bij een voorzet van Juan Mata zeker een meter buitenspel, maar hij werd niet afgevlagd en kon daardoor scoren. Wigan leek van een punt bestolen te worden, maar kwam in de 82ste minuut terug tot 1-1 door een schot van invaller Mohamed Diamé.

1-1 leek de eindstand te worden, maar in de 92ste minuut knokte Chelsea zich naar de overwinning. Fernando Torres volleerde op de paal en in de rebound liep Mata de bal over de lijn: 2-1. Daardoor profiteert Chelsea van het puntenverlies dat Tottenham Hotspur eerder op de zaterdag al leed. Chelsea staat nog maar drie punten achter Spurs.