Chelsea laat bij Fulham dure punten liggen

10-04-2012 00:52

Voor Chelsea was de buurtderby tegen Fulham zeer belangrijk, gezien het verlies van Tottenham eerder op de maandag. Bij een zege op Fulham zou Chelsea plek vier over kunnen nemen van Tottenham.

De eerste grote kansen waren voor Fulham, maar Clint Dempsey en Kerim Frei zagen hun schoten gekeerd worden door Petr Cech. Vlak voor rust was het Chelsea dat tegen de verhouding in op voorsprong kwam. The Blues kregen een penalty en Frank Lampard benutte het buitenkansje: 0-1.

Na rust was Chelsea de betere, maar in de slotfase zette Fulham een slotoffensief op. Cech redde tien minuten voor tijd geweldig op een kopbal van Aaron Hughes, maar moest zeven minuten later het antwoord schuldig blijven op een gekopte inzet van Dempsey: 1-1.

Chelsea staat na het resultaat zesde, met twee punten minder dan Tottenham. Fulham is de nummer negen van de ranglijst.