Bayern: zand in Madrileense machine strooien

Bayern: zand in Madrileense machine strooien

16-04-2012 16:34

"Als je de hele selectie ziet waarover trainer José Mourinho kan beschikken, dan is er sprake van een luxe", aldus Heynckes in gesprek met Kicker. "Ook in deze fase van het seizoen met het ritme van om de drie dagen een wedstrijd kan hij permanent wisselen en zo krachtverlies voor zijn."

"Real Madrid is een aanvalsmachine met een ongehoorde kracht", vervolgt de coach. "Real is pure aanval, met grandioze aanvallers als Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Kaká, Mesut Özil en Angel Di María. Mourinho heeft de ploeg in zijn tweede jaar zo gevormd, dat die nu ook succesvol is."

"De ploeg is bereid voor elkaar te werken. Iedere speler voegt iets toe aan het collectief. Dat is ook het grote verschil met de tijd van de Galactico's. Real is nog moeilijker te bestrijden. Maar ik heb ook zwakke punten ontdekt."

"Real is na Barcelona favoriet en wij komen daarna. Maar in twee duels is alles mogelijk. Beslissend zal zijn of we in de eerste wedstrijd geen tegendoelpunt krijgen. Onze prioriteit is om ons doel schoon te houden."