Het drama van Wembley heeft ons geholpen

"Het drama van Wembley heeft ons geholpen"

18-04-2012 13:24

Door Nottingham Forest met 1-0 te kloppen is Reading niet langer binnen schootsafstand van de concurrentie. Het succes van The Royals volgt een jaar na een enorme domper. De club schopte het afgelopen seizoen tot de finales van de play-offs om promotie. In de finale op Wembley moest Reading Swansea City echter voor laten gaan.

Volgens trainer Brian McDermott had het toen niet zo mogen zijn, des te zoeter smaakt de taart nu. "Het is een ongelooflijk jaar geweest", zegt de trainer in gesprek met Sky Sports. "Het mocht vorig seizoen niet zo zijn, om wat voor reden dan ook. Ik denk dat het op een of andere manier een test gebleken is. Hoe zit je als persoon, als groep in elkaar."

"Om die wedstrijd op Wembley te verliezen, daar op het veld te staan; het heeft me een paar maanden gekost om daar overheen te komen. We moesten gewoon hard werken en dat hebben we gedaan. Het is het allemaal waard. De spelers verdienen heel veel lof, net als de staf. Ik ben heel, heel gelukkig."

Reading gaat met nog twee wedstrijden te spelen aan kop in het Championship. Het gat met nummer twee Southampton bedraagt drie punten. De eerste twee clubs promoveren rechtstreeks naar de Premier League.