Juve stevig aan kop na vroeg rood Stekelenburg

Juve stevig aan kop na vroeg rood Stekelenburg

23-04-2012 00:36

De wedstrijd begon beroerd voor Stekelenburg, die deze week een paar dagen ziek op bed had gelegen. Al na vier minuten moest de doelman de bal uit zijn net vissen. Het was Arturo Vidal die scoorde na een lage voorzet van Paolo De Ceglie.

Een paar minuten later ging het bij Roma achterin weer verkeerd. Vidal kon vrij uithalen en Stekelenburg greep niet overtuigend in, waardoor de bal via de vingertoppen van de keeper in de verre hoek zeilde. Na een klein halfuur spelen bereikte Steek zijn dieptepunt. De oud-Ajacied werd met rood weggestuurd vanwege het vermeende neerhalen van de doorgebroken Claudio Marchisio, al bleek uit herhalingen dat er nauwelijks contact was.

Het betekende dat Juventus een penalty mocht nemen en hoewel Roma-invaller Gianluca Curci de penalty van Andrea Pirlo keerde, was hij kansloos op de rebound van de routinier. In het restant van de wedstrijd deed Juventus het rustig aan, waardoor het totaal onmachtige Roma een grotere afgang bespaard bleef. Alleen Marchisio scoorde nog in de 52ste minuut.

Door de overwinning vergroot Juventus het gat tot nummer twee AC Milan naar drie punten. Roma staat zesde en moet zich storten in de strijd om Europa League-voetbal. Er zijn nog vier speelronden te gaan in de Serie A.