Lammers: Alles goed doen en toch weg moeten

Lammers: "Alles goed doen en toch weg moeten"

Gepubliceerd: donderdag 26 april 2012 om 22:43do 26-04-2012 om 22:43

Lammers moest woensdag op kantoor komen bij Excelsior-directeur Simon Kelder. De coach werd geroemd om zijn kwaliteiten en kreeg te horen dat de club zeer tevreden over hem was, waardoor de uiteindelijke boodschap over het niet verlengen van zijn contract als een donderslag bij heldere hemel kwam.

"Ze waren tevreden over mijn manier van werken. Ze waren blij met de ontwikkeling van spelers en hoe ik de club naar buiten toe vertegenwoordig. Maar toch zoeken ze iemand anders. Voor mij is dat moeilijk te rijmen: je doet alles goed en toch moet je weg. Ik vind het teleurstellend", reageert Lammers tegenover Voetbal International.

Lammers vindt het bovendien vreemd dat Kelder niet eerst informatie inwon bij de spelersgroep. "Hij heeft dit besloten samen met commercieel manager Ferry de Haan en medewerker Wouter Gudde. Maar die weten niet hoe ik werk. Voor de spelers, de trainers en medische staf kwam de beslissing ook als een volslagen verrassing."

Frustratie is niet het juiste woord om zijn gevoel te beschrijven, vindt Lammers. "Wel heel teleurgesteld, want ik mag mijn werk niet afmaken. Dat doet pijn. We hebben alles op de rit gezet. Niet alleen de selectie, ook de krachttraining, voeding, noem maar op. Volgend jaar staat er een goede basis en krijgt de club tenminste zes talentvolle spelers van Feyenoord, maar dan ben ik weg."

Lammers hoopt nog wel door de voordeur te kunnen vertrekken door Excelsior voor de Eredivisie te behouden. "Zeker als we ons handhaven. Dat heb ik de spelers verteld. We blijven in de Eredivisie, dat zijn ze verplicht aan zichzelf, de club en een klein beetje aan mij."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws