Schalke 04 plaatst zich voor Champions League

Schalke 04 plaatst zich voor Champions League

28-04-2012 19:36

Schalke 04 was in eigen huis heer en meester tegen de ploeg uit Berlijn, die ook tijdens de slotronde van volgende week nog moet vrezen voor directe degradatie. Concurrent 1. FC Köln verloor zaterdag bij SC Freiburg met 4-1, waardoor er toch nog kansen voor Hertha BSC zijn op handhaving.

FC Augsburg en Hamburger SV zijn veilig door de nederlagen van 1. FC Köln en Hertha BSC. De ploeg van Jos Luhukay speelde, met Paul Verhaegh in de basis, met 0-0 gelijk bij Borussia Mönchengladbach. Hamburger SV, met Jeffrey Bruma in de gelederen, en FSV Mainz 05 kwamen eveneens niet tot scoren.

Voor Borussia Dortmund en Bayern München stond er al niets meer op het spel, maar toch boekten beide teams ene zege. Dortmund was te sterk voor degradant 1. FC Kaiserslautern (2-5). Lucas Barrios scoorde drie keer voor de landskampioen. Bayern won thuis met een veredeld tweede elftal met 2-0 van VfB Stuttgart.

Bijna alle Europese tickets zijn na de 33ste speelronde in de Bundesliga verdeeld. Borussia Dortmund, Bayern München en Schalke 04 spelen volgend seizoen in de Champions League. Borussia Mönchengladbach stroomt in de voorronde van het grootste Europese clubtoernooi in.

Bayer Leverkusen en VfB Stuttgart hebben zich geplaatst voor de Europa League. In de slotronde wordt het laatste ticket verdeeld. Hannover 96, Werder Bremen, VfL Wolfsburg en 1. FC Nürnberg maken daar nog kans op.

Overige uitslagen:
Bayer Leverkusen-Hannover 96 1-0
TSG 1899 Hoffenheim-1. FC Nürnberg 2-3
VfL Wolfsburg-Werder Bremen 3-1