Onrust in Oekraïne weerhoudt Oranje-fans niet

Onrust in Oekraïne weerhoudt Oranje-fans niet

Gepubliceerd: dinsdag 1 mei 2012 om 15:25di 01-05-2012 om 15:25

"Twee jaar geleden toen het WK in Zuid-Afrika werd gehouden, waren er ook zorgen over de veiligheid. Maar onze ervaring leert dat de fans heel realistisch zijn. Ze willen hun vakantie vieren bij het EK in Oekraïne en niets houdt ze tegen", aldus Jokko de Wit, die tijdens de grote voetbaltoernooien al een aantal jaar voor de fans De Oranjecamping realiseert.

Oekraïne werd vorige week opgeschrikt door een bomaanslag. Ook neemt de politieke druk op het land steeds meer toe vanwege de situatie van de oud-premier Julia Tymoschenko, die in de gevangenis in hongerstaking is gegaan.

Het Nederlandse elftal speelt de groepsduels in Kharkiv. Er worden ook speciale busreizen naar Oekraïne georganiseerd. De Wit houdt daarom ook zeker wel contact met de ambassade over de ontwikkelingen. "We hebben nog geen mails of telefoontjes met vragen of met annuleringen gehad. Maar het is natuurlijk niet heel fijn. Het legt ook wel een schaduw over het toernooi en dat is natuurlijk wel jammer. Maar we zijn het inmiddels ook wel een beetje gewend."

De Wit is met het oog op de camping de afgelopen periode al tien keer in Oekraïne geweest. Zijn ervaringen met het land zijn louter positief. "Iedereen is heel aardig en ontzettend enthousiast.? Tot nu toe hebben 1100 fans een reis geboekt. "Als we de groepswedstrijden in Polen hadden gespeeld, waren het er wel 11.000 geweest."

De voetbalbond KNVB houdt de situatie in Oekraïne ook scherp in de gaten. In Nederland heeft het CDA politici opgeroepen om geen wedstrijden in het land te bezoeken. KNVB-directeur Bert van Oostveen liet in een bericht via Twitter weten dat het de regering is die beslist of politici afreizen.

(ANP)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws