McClaren: De spelers zullen niet blij zijn

McClaren: "De spelers zullen niet blij zijn"

01-05-2012 18:00

"We willen in de top vier eindigen en onze deze week kwalificeren voor Europese voetbal. Dat is ons doel en daar gaan we voor", zegt McClaren in de aanloop naar opnieuw een zeer belangrijke thuiswedstrijd, die gewonnen móet worden.

"Tegen Ajax hadden wij gezien ons spel een resultaat verdiend", vervolgt McClaren, die zijn ploeg zondag met 1-2 zag verliezen. "In de tweede helft zag je in de ploeg de juiste vechtersmentaliteit en spirit komen. Dat moeten we meenemen naar morgen."

Door die nederlaag zakte Twente naar plaats zes. "De spelers zullen niet blij zijn met de positie waar we nu staan. Zij weten dat we afgelopen weken kansen hebben laten liggen en dat morgen waarschijnlijk de laatste kans zal zijn. We hebben de goede mentaliteit nodig tegen Heerenveen."

De Friezen staan vijfde en zijn dus een directe concurrent. "Ze hebben een heel sterke voorhoede met spelers die in hun eentje een wedstrijd kunnen beslissen. Daar moeten we op voorbereid zijn en het is belangrijk verdedigend goed te staan. Heerenveen heeft na de winterstop niet voor niets samen met Ajax de meeste punten behaald in de Eredivisie."

McClaren kan woensdag niet beschikken over Rasmus Bengtsson, die met een hamstringblessure kampt. Achter de naam van Nacer Chadli staat vanwege een kniekwetsuur nog een vraagteken. "Nacer ondergaat morgen een test, waarna we de beslissing nemen of hij erbij kan zijn", besluit de Engelsman.