Hodgson rekent op steun en gaat voor EK-winst

Hodgson rekent op steun en gaat voor EK-winst

01-05-2012 20:01

De manager, die aan het einde van het seizoen overkomt van West Bromwich Albion, tekende dinsdag een contract voor vier jaar. "Dit is voor mij een hele mooie dag. Ik ben blij dat ik de kans krijg om mijn land te coachen", zegt Hodgson. "Ik kijk uit naar het werk dat op me wacht. Iedereen weet dat het geen makkelijke baan is, maar ik hoop dat iedereen achter het team gaat staan."

"Het is het team dat telt, zij staan op het veld en moeten wedstrijden winnen. Ik doe m'n best om het team zo goed mogelijk voor te bereiden op de uitdagingen die wachten. Ik kijk er naar uit", aldus Hodgson, die zelf ook beseft dat hij niet veel tijd heeft om te wennen aan zijn nieuwe job. Het EK 2012 staat immers voor de deur.

"Het wordt moeilijk, maar hopelijk heb ik de tijd. Ik werk alweer vijf jaar in Engeland dus ik ken de meeste spelers goed, ook al heb ik niet persoonlijk met alle internationals gewerkt. Ik heb zoveel mogelijk onderzoek gedaan en met allerlei mensen gesproken", aldus Hodgson, die nog niet wilde antwoorden op de vraag of John Terry en Rio Ferdinand beiden tot zijn selectie behoren.

Wel liet Hodgson weten dat Wayne Rooney, ondanks zijn schorsing, mee gaat naar Polen en Oekraïne. De spits van Manchester United mist de eerste twee groepsduels. "Ik kijk er naar uit om met Wayne naar het EK te gaan. Hij kan van grote waarde zijn, ook al mist hij de eerste twee duels."

Hodgson is optimistisch. "Engeland moet altijd als doel hebben een toernooi te winnen, we zijn immers een groot voetballand. Ik denk dat de spelers zeker teleurgesteld zullen zijn als we met minder hoge verwachtingen dan winnen naar een toernooi afreizen."