Groenendijk zegt Excelsior af wegens kunstgras

Groenendijk zegt Excelsior af wegens kunstgras

02-05-2012 12:28

De oud-voetballer, die komende zomer vertrekt als trainer van FC Den Bosch, was de grote favoriet om Lammers op te volgen in Rotterdam. De voormalig spits kreeg afgelopen week van de club te horen dat hij na één jaar als hoofdtrainer die taak weer moet neerleggen. Groenendijk moest Lammers doen vergeten, maar die vlieger gaat niet op.

Groenendijk heeft een goede reden om niet in te gaan op de interesse van Excelsior, weet Omroep Brabant. De oud-speler van onder meer Ajax weigert een club te trainen die op kunstgras speelt. "Ik voel niks voor een club die op kunstgras speelt. Ik ben daar een kruisridder in. Iedereen mag roepen dat het de toekomst is, maar het is niet mijn toekomst. Dus ga ik niet naar Excelsior."

Excelsior was niet de eerste club die een nee te horen kreeg van Groenendijk. De coach weet wat hij wil. "Ja dat klopt. Gelukkig ben ik iemand die ook nee kan zeggen. Het risico dat ik dan geen club heb komend jaar? Dat moet dan maar, dan nog is dat geen reden om ergens te beginnen waar je niet voor honderd procent in gelooft."