De Vrij: Hadden dichterbij kunnen komen

De Vrij: "Hadden dichterbij kunnen komen"

04-05-2012 13:24

Als Feyenoord het seizoen als tweede afsluit, dan gaat het de voorronde van het miljoenenbal in. De Vrij (20) kan het haast niet geloven. "Als ik er op televisie naar kijk, kan ik me nog moeilijk voorstellen dat wij daar volgend seizoen ook staan. Al is er natuurlijk een lange weg te gaan naar het hoofdtoernooi", zegt de verdediger tegen NUsport.

Feyenoord vierde woensdag na de 4-1 zege op Heracles Almelo al een klein feestje met Het Legioen, dat ook in de barre tijden achter de club bleef staan. En dat is nog maar kort geleden, want vorig seizoen eindigden de Rotterdammers als tiende. "Dat was genieten", reageert De Vrij. "De afgelopen jaren hebben de supporters veel te verduren gehad. Als je dan ziet hoeveel er blijven zitten kun je alleen maar trots zijn."

Die supporters kunnen de ploeg zondag, bij een tweede plek als eindresultaat, huldigen in De Kuip. Van De Vrij hoeft het niet zo nodig. "Dat is misschien wat overdreven. Voor dit seizoen is het wel realistisch, maar het moet niet de norm blijven."

Volgens De Vrij had Feyenoord ook om de titel mee kunnen doen, als het geloof in eigen kunnen niet pas na de winterstop tot grote hoogten was gestegen. "Als wij ons in de eerste seizoenshelft wat meer hadden gerealiseerd waar we toe in staat waren, hadden we misschien wel dichterbij kunnen komen", meent de jeugdinternational.