Robben helpt Köln degraderen, 'Hunter' topscorer

Robben helpt Köln degraderen, 'Hunter' topscorer

05-05-2012 19:21

Thomas Müller opende tien minuten voor rust de score namens Bayern. Een eigen doelpunt van Geromel verdubbelde de marge. Robben besliste de wedstrijd met de 0-3. De tegengoal van Milivoje Novakovic kwam te laat voor Köln. Müller strooide kort voor tijd nog zout in de Keulense wonden door de 1-4 te scoren.

Het liep in de slotfase fllink uit de hand in Keulen, doordat woedende fans van de thuisploeg zich misdroegen. De ME moest er aan te pas komen om orde te houden. Bij Köln speelde Lukas Podolski zijn afscheidswedstrijd. Het clubicoon maakt deze zomer de overstap naar Arsenal.

Degradatie Köln, nacompetitie Hertha
De nederlaag van Köln zou geen gevolgen hebben gehad indien Hertha BSC niet zou winnen van TSG 1899 Hoffenheim. De Berlijners wonnen echter wel van Ryan Babel en consorten. Het werd 3-1 voor Hertha door goals van Anis Ben-Hatira en Raffael van de thuisploeg. Marvin Compper deed tussendoor wat terug namens de gasten. Babel kreeg twee gele kaarten.

Door de overwinning wipt Hertha over Köln heen op de ranglijst. Köln zakt met 1. FC Kaiserslautern direct af naar de tweede divisie. Hertha moet beslissingswedstrijden gaan spelen voor lijfsbehoud.

Hannover naar Europa League
Het laatste Europa League-ticket ging naar Hannover 96, dat thuis met 2-1 te sterk was voor degradant 1. FC Kaiserslautern. Didier Ya Konan en Alexander Bugera (eigen doelpunt) scoorden voor de gastheren. Namens Lautern deed Pierre De Wit wat terug.

De andere twee Europa League-tickets waren voor de laatste speelronde al vergeven. Deze gaan naar VfB Stuttgart en Bayer Leverkusen.

Duitsland wordt volgend seizoen sowieso door drie clubs vertegenwoordigd in de Champions League. Kampioen Borussia Dortmund, Bayern München en Schalke 04 plaatsten zich direct. Het als vierde geëindigde Borussia Mönchengladbach moet een voorronde spelen.

Huntelaar topscorer

Schalke sloot het seizoen zaterdag af met een 2-3 uitzege op Werder Bremen. Klaas-Jan Huntelaar maakte twee doelpunten en beëindigt het seizoen daardoor met 29 competitiedoelpunten. Mario Gomez van Bayern eindigt tweede met 26 goals.

Derde op de topscorerslijst eindigt Robert Lewandowski van Dortmund, die zaterdag tegen SC Freiburg (4-0) twee keer scoorde. Daardoor brengt hij zijn seizoenstotaal op 22. Ook de andere twee Dortmund-goals waren van Poolse makelij, want deze werden gemaakt door Kuba Blaszczykowsky.

Uitslagen laatste speeldag

Köln - Bayern München 1-4
FC Augsburg - Hamburger SV 1-0
Borussia Dortmund - SC Freiburg 4-0
Hannover 96 - Kaiserslautern 2-1
Hertha BSC - Hoffenheim 3-1
Mainz - Mönchengladbach 0-3
Nürnberg - Leverkusen 1-4
Stuttgart - Wolfsburg 3-2
Werder Bremen - Schalke 2-3