Hoesen wijst Standard af: Hoop op Eredivisie

Hoesen wijst Standard af: "Hoop op Eredivisie"

07-05-2012 13:45

"Ik heb besloten niet voor Standard te kiezen, maar voor een Eredivisie-club te gaan", zegt Hoesen op de website van Sports Entertainment Group. "Dat lijkt me het beste voor mijn ontwikkeling."

"Ik ben bij Standard geweest en het is een mooie club, een topclub, met middelen om me eventueel aan te trekken. Maar in de media leek het net of ik al een beslissing had genomen voor Standard, maar dat is niet zo."

"Bij een topclub als Standard lopen al heel veel spitsen en moet je afwachten of je aan spelen toekomt. Terwijl er in de Eredivisie een paar clubs echt op zoek zijn naar een spits. Bij Fulham ben ik destijds al als jongetje binnengekomen. Ik ben nu op een leeftijd dat ik veel moet spelen", vervolgt Hoesen.

"Ik wil gewoon voetballen en de lijn van Fortuna doorzetten. Daarom ga ik graag de Eredivisie in, maar misschien schrikken ze van de transfersom. Ik heb tenslotte nog een contract bij Fulham. Ik wacht voorlopig af, misschien komt er meer belangstelling. Voor mijn vakantie op 1 juni hoop ik meer te weten."

Hoesen, winnaar van de Bronzen Stier in de Jupiler League, speelde dit seizoen 33 competitieduels namens Fortuna. Daarin scoorde hij dertien keer, negen maal was hij aangever. "Het was best een risico om voor Fortuna te kiezen", blikt Hoesen terug. "Veel mensen vonden het destijds geen goede keuze."

"Ik dacht gewoon: Als ik goed genoeg ben, komt het er uit. Voor mij was het belangrijkste om te spelen. Ik vond het geweldig om op maandag op de club te komen en te weten waar je naartoe werkt. Bij Fulham moest ik me continu bewijzen op de training en dan maar afwachten."

"Het was mijn eerste volledige seizoen, ik heb enorm veel geleerd. Als speler van Fortuna heb ik me goed ontwikkeld. Door dit seizoen in de Jupiler League ben ik sterker en slimmer geworden. Het is een fantastische competitie voor jonge spelers. Iedere week zitten er veel scouts op de tribune."