Miljoenen voor Bayern door duel met Oranje

Miljoenen voor Bayern door duel met Oranje

Gepubliceerd: dinsdag 8 mei 2012 om 18:01di 08-05-2012 om 18:01

Hoeveel de club van de Nederlandse international Arjen Robben denkt te kunnen verdienen, wilde een woordvoerder niet zeggen. "Hou het maar op een bedrag tussen nul en vijf miljoen euro", sprak hij nogal vaag.

De vriendschappelijke wedstrijd werd vastgesteld na een slepend conflict tussen Bayern München en de KNVB over de dijbeenblessure waarmee Robben van het WK in 2010 in Zuid-Afrika terugkeerde. De vleugelspits kwam toen vanwege de kwetsuur tot aan de winterstop niet in actie voor Bayern, dat daarop een claim indiende bij de KNVB.

Het prestigeduel waarvoor al 20.000 kaarten in de voorverkoop zijn verkocht, wordt drie dagen na de finale van de Champions League gespeeld. De eindstrijd gaat tussen Bayern München en Chelsea, eveneens in München. De verwachting is dat een triomf van de thuisploeg de belangstelling voor de wedstrijd tegen Oranje nog flink zal aanwakkeren.

"Ik kan me voorstellen dat enkele bondscoaches niet zo gelukkig zijn met deze oefenwedstrijd", liet Robben glimlachend weten. "Maar ik denk niet dat het duel voor Nederland of Duitsland van grote invloed zal zijn op de voorbereiding op het EK."

Van Robben wordt verwacht dat hij tijdens de oefenwedstrijd zowel bij Bayern als bij Oranje in actie zal komen. Op 13 juni zien de Duitse internationals van Bayern Robben en zijn Nederlandse ploeggenoten terug tijdens de onderlinge groepswedstrijd bij het EK in Kharkiv.

Lees meer over:Arjen Robben

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws