Roelofsen: Niet té aanvallend in Den Bosch

Roelofsen: "Niet té aanvallend in Den Bosch"

09-05-2012 16:00

"De jongens tonen beleving en plezier. Ze verrichten veel arbeid op trainingen", merkt trainer Richard Roelofsen op. Dat plezier gaat niet op voor Gregor Breinburg, hij moet het duel van donderdag missen door een knieblessure. Rydell Poepon is geschorst, maar Ted van de Pavert is wel tijdig fit. Ziguy Badibanga (voet) is een twijfelgeval. Het wegvallen van Poepon levert Roelofsen denkwerk op.

"Ik twijfel nog wie ik daar neerzet en over hoe ik het middenveld invul. We moeten niet té veel aanvallende spelers opstellen, want Den Bosch is goed in de omschakeling. Zij hebben veel snelle aanvallers. Den Bosch zoekt de voetballende oplossing om daarna snel over de flanken door te komen en de lange spits aan te spelen. Zij hebben ook een goede nummer tien."

"Maar wij gaan uit van onze eigen kracht en willen ons eigen spel graag spelen. Dan zonder de foutjes die we afgelopen zondag tegen ADO maakten. Ik denk dat we dat ook aan onze stand verplicht zijn. Ten opzichte van de laatste weken verandert er dus niet veel aan ons spel. Als je veel aan het voetballen komt, creëer je veel kansen. Maar dat heeft ook een nadeel: dat er foutjes insluipen."

"Het één heeft met het ander te maken. Ik heb de jongens verteld dat ik trots ben dat we vijf keer hebben gescoord tegen ADO. Tegen Yves De Winter, die een foutje maakte, heb ik gezegd dat hij het best een foutje kan maken als we winnen. Hij heeft ook veel punten voor ons gepakt en heeft dus wat tegoed. Het was ons doel de play-offs te halen. Nu moeten we het goed afmaken."