Kieft: Van Bommel op zijn retour

Kieft: "Van Bommel op zijn retour"

09-05-2012 16:24

"Met alle respect. Hij is volgend seizoen een speler op zijn retour van wie je geen idee hebt hoe lang hij het nog volhoudt", zegt Kieft in het magazine Helden. "Het kan ineens over zijn gezien zijn leeftijd. Als het voorbij is met zo'n ervaren routinier, moet je hem op de bank zetten. Blijft hij dan leuk of wordt hij echt vervelend?"

"Je moet maar afwachten hoe groot de uitdaging en de motivatie dan nog zijn. Hij kan zomaar de hele groep naar de kloten helpen", is Kieft uitgesproken. De oud-speler van de Eindhovenaren heeft z'n twijfel bij de sfeer bij PSV. "Het is nog steeds zo Brabants. Toen ik daar speelde, keken ze erg op tegen grote bekken van boven de rivieren, dan gingen ze achter je rug om samenklitten, dat is best jammer."

Ook de jeugdopleiding kan volgens Kieft niet veel potten breken. Hij werkte twee jaar als spitsentrainer bij PSV. "Het ontbreekt PSV aan een echte filosofie in de opleiding. Er is totaal geen lijn. Het ene team speelt met twee, het andere weer met drie spitsen."