Pastoor ziet geen favoriet in burenruzie

Pastoor ziet geen favoriet in burenruzie

Gepubliceerd: woensdag 9 mei 2012 om 17:50wo 09-05-2012 om 17:50

Wouter Quint
NIJMEGEN

"De onderlinge wedstrijden waren ook
redelijk in balans", vertelde Pastoor woensdag. "Maar dat zijn slechts cijfers, het is nu belangrijk dat je in deze wedstrijden resultaten boekt. Voor deze ontmoetingen is Vitesse geen favoriet en NEC is dat ook niet." Rens van Eijden en Leroy George ontbreken donderdag wegens blessures.

Pastoor, die de herstelde Bram Nuytinck wel beschikbaar heeft, speelde al twee keer op rij play-offs met Excelsior. "Meedoen is hartstikke leuk, maar winnen is veel leuker", weet de coach uit ervaring. "Het is leuk, want het is erop of eronder. Het brengt ook extra dingen los bij spelers."

Zowel Vitesse als NEC won dit jaar op bezoek bij de rivaal. "Die wedstrijden zitten natuurlijk wel in het geheugen, daar kunnen we met zowel een goed als een iets minder gevoel op terugkijken. Maar het eerste duel was in oktober, het tweede in januari. Dat is dus betrekkelijk lang geleden."

"Het vertrouwen dat ik in deze spelers heb is heel groot", vervolgt de oefenmeester. "Nu gaat het erom dat spelers de juiste keuzes maken op het veld. Ik heb er vertrouwen in dat we dat inmiddels in negen van de tien gevallen doen. Dit scenario is voor ons in ieder geval heel erg mooi."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws