Vliegtuigpassagier haalde Advocaat over

Vliegtuigpassagier haalde Advocaat over

12-05-2012 10:25

Toen Advocaat in een vliegtuig zat, vertelde een andere passagier dat de oefenmeester een fout had gemaakt. Volgens de betreffende persoon was De Kleine Generaal juist de aangewezen man om PSV weer aan prijzen te helpen.

"Toen ging ik toch weer twijfelen. En Brands hoorde van die man weer dat ik misschien nog over te halen was", vertelt Advocaat in De Telegraaf. Brands: "Toen ging ik hem weer bellen. Je weet dat hij is over te halen op zijn gevoel."

Met geld kon Brands de huidige bondscoach van Rusland in elk geval niet verleiden. "Dat hadden ze niet, hahaha...", schatert Advocaat. Brands liet vrijdag ook weten dat Louis van Gaal nooit is benaderd. De technisch manager vindt Van Gaal een topcoach. "Daar hoef je niet over te discussiëren."

"Maar we schrokken wel van de reacties bij het publiek. Die begreep ik ook wel. In die periode werd Louis gelinkt met het directeurschap van Ajax en als je PSV'er bent, is dat niet te rijmen. Maar ik heb nooit een telefoontje met Louis gepleegd. Met Dick wel direct", aldus Brands.