Bayern: shoppen om Dortmund te stoppen

Bayern: shoppen om Dortmund te stoppen

15-05-2012 17:19

Bayern greep dit seizoen zowel naast de landstitel als de Duitse beker en dat zit voorzitter Uli Hoeness absoluut niet lekker. "We gaan ons team versterken totdat we weer alleen aan de top staan. Daar hebben we het geld voor", aldus Hoeness.

Bayern München rekent dit seizoen op een recordomzet van 350 miljoen euro. Een groot deel van het geld dat overblijft, zal direct weer worden uitgegeven. Voorlopig is de finale tegen Chelsea echter het enige wat telt. "De finalekoorts neemt toe", constateert de president.

Vanaf maandag gaat Hoeness om de tafel met de rest van de leiding om de toekomstige Bayern-spelers te bespreken. De Rekordmeister versterkte zich al met Xherdan Shaqiri en Dante, maar daar blijft het niet bij. Onder andere Olivier Giroud (Montpellier) wordt met Bayern in verband gebracht.

Bayern is daarnaast verzekerd van het aanblijven van spelers als Arjen Robben, Alaba, Toni Kroos, Thomas Müller en Franck Ribéry, die allen tot medio 2015 vastliggen. Phillip Lahm, Bastian Schweinsteiger en Mario Gomez liggen zelfs tot 2016 vast.

Zolang kan en wil Hoeness echter niet wachten. Ten koste van alles moet voorkomen worden dat Dortmund volgend seizoen de derde titel op rij grijpt.