Napoli troeft Juve af en wint Coppa Italia

21-05-2012 00:55

Eljero Elia kwam niet in actie voor Juventus. Alessandro Del Piero deed dat wel. Het clubicoon begon in de basis bij de Bianconeri, maar moest toezien hoe Napoli met de beker aan de haal ging.

Napoli kwam na 63 minuten op voorsprong via een penalty. Juve-doelman Marco Storari had Ezequiel Lavezzi neergehaald, waarna Edinson Cavani de strafschop benutte.

Juventus speelde daarna aanvallender, maar het gaf daardoor veel ruimte weg. Marek Hamsik profiteerde zeven minuten voor het einde optimaal van die vrijheid door na een dieptepass van Goran Pandev de 0-2 tegen de touwen te schieten.

Het betekent dat Juventus naast de dubbel grijpt. Napoli won de beker in 1983 voor het laatst. Het is de vierde keer dat de club de Coppa Italia pakt.