Hiddink zet vraagtekens bij keuze Löw

Hiddink zet vraagtekens bij keuze Löw

23-05-2012 10:08

"Na zo?n enorme deceptie voelen spelers zich totaal leeg", zegt Hiddink tegenover De Telegraaf. "Ik ken dat gevoel zelf ook. Mijn aanpak is altijd geweest om te zorgen dat de spelers dan zo snel mogelijk weer in beweging komen. Het maakt dan voor even niet uit op welk niveau er wordt getraind, maar het is wel belangrijk om direct weer het veld op te gaan. Even het lichaam voelen, weer lekker zweten en daarna een frisse douche."

"Het zou niet mijn keuze zijn om de spelers vier of vijf dagen weg te sturen", vervolgt Hiddink zijn verhaal. "Ook deze zware kanten horen bij de sport. En de veerkracht van sporters is vaak groter dan je denkt."

Hiddink maakt zijn mening nog sterker met een voorbeeld. "Met Chelsea hebben we het meegemaakt dat we tegen FC Barcelona in de 93e minuut alsnog naast een finaleplaats grepen. Vier dagen later moesten we alweer tegen Arsenal, wat een belangrijke wedstrijd voor ons was met het oog op kwalificatie voor de Champions League. Arsenal dacht een makkie te krijgen, omdat we zo?n klap hadden gehad, maar mijn ploeg kwam wonderbaarlijk fris voor de dag en we wonnen met 1-4."