Barazite: Monaco heeft vertrouwen in mij

Barazite: "Monaco heeft vertrouwen in mij"

23-05-2012 17:32

De 21-jarige Barazite begon goed aan zijn verblijf bij Monaco, maar verdween naarmate het seizoen vorderde uit de basiself. Zo nu en dan moest de jeugdinternational zelfs plaatsnemen op de tribune. Hij stapte op de Russische eigenaar, Dmitry Rybolovlev, van Monaco af. Hij en technisch directeur Tor-Kristian Karlsen stelden hem gerust.

"Ze spraken hun vertrouwen in mij uit en zeiden dat er in de zomer veel bij de club zou veranderen", zegt Barazite in NUsport. "Dat is wel gebleken, want vorige week is de trainer ontslagen en nu is de club bezig de nodige nieuwe spelers te halen. Volgend seizoen moet Monaco weer naar de Ligue 1 promoveren, met aanvallend voetbal. Ik heb al gehoord dat ze het rugnummer tien voor mij bewaren, dus dat is goed nieuws."

Barazite viel door zijn weinige speelminuten buiten de selectie van Jong Oranje. "Natuurlijk is dat balen", zegt Barazite. "Je wilt altijd op een zo hoog mogelijk niveau acteren. Ergens valt de keuze van Cor Pot wel begrijpen, want ik heb bij mijn club de laatste tijd weinig kunnen laten zien. Maar ik heb er zo mijn eigen mening over; ik vind dat ik het de laatste keren bij Jong Oranje goed heb gedaan en dat meneer Pot dus zou moeten weten wat hij aan me heeft."

Inmiddels is Barazite aangesloten bij de selectie van de Oranje-beloften voor het bekende voetbaltoernooi in Toulon. "Het is mooi om weer even veel aan spelen toe te komen." Het team van spelers tot en met 22 jaar opent het toernooi in Toulon woensdag met een wedstrijd tegen Egypte. Vrijdag wacht Japan, zondag treft Oranje Turkije.