Khedira wil 'goedkoop excuus' niet gebruiken

Khedira wil 'goedkoop excuus' niet gebruiken

24-05-2012 11:49

"Natuurlijk was het ideaal geweest om drie weken onafgebroken gericht te trainen", zegt Khedira, weet Voetbal International. "Maar de voorbije twee jaren heeft de Duitse ploeg een zekere basis neergelegd. We zitten op een ander niveau dan bij aanvang van het WK in 2010. Het zou wel een heel goedkoop excuus om ons bij een eventueel slecht toernooi achter de moeizame voorbereiding en de perikelen van Bayern München te verschuilen."

De ploeg van bondscoach Joachim Löw is één van de favorieten, net als Spanje. De middenvelder van Real Madrid denkt echter dat het voor de regerend kampioen lastiger is om de titel dit jaar weer te pakken. "Spanje is regerend wereld- en Europees kampioen; dat kan tijdens het EK van invloed zijn. Ik ga niet zeggen dat ze verzadigd zijn, Maar het is mentaal zeer lastig iedere keer weer de beste te zijn. Een titel verdedigen is het moeilijkste dat er is."

Het doel is in ieder geval duidelijk, Duitsland wil de titel pakken. "Al bij het WK was de eindzege ons beoogde doel. Ook nu gaan we daarvoor. Het voordeel is dat de Duitse internationals nóg ervarener zijn en met druk kunnen omgaan. Alleen hebben we nog niets tastbaars gewonnen."