Eredivisie opent mogelijk met topper Ajax - AZ

Eredivisie opent mogelijk met topper Ajax - AZ

07-06-2012 00:29
13

Het conceptprogramma biedt direct in de eerste speelronde spektakel. Kampioen Ajax opent zijn seizoen op zondag 12 augustus met een thuiswedstrijd tegen nummer vijf en provincierivaal AZ. Feyenoord gaat op die dag op bezoek bij FC Utrecht, terwijl PSV een dag eerder aantreedt op bezoek bij RKC Waalwijk.

Ook het openingsduel (vrijdag 10 augustus) belooft eveneens een boeiend treffen te worden. Het gepromoveerde Willem II werd door de KNVB gekoppeld aan aartsrivaal NAC Breda. FC Zwolle, dat komend seizoen eveneens terugkeert op het hoogste niveau, opent met een uitwedstrijd tegen Roda JC Kerkrade.

Op zondag 5 augustus strijden bekerwinnaar PSV en kampioen Ajax in Amsterdam om de Johan Cruijff Schaal. Dit betreft de officiële opening van het nieuwe voetbalseizoen.

Net als bij de grote broer, kent ook de Jupiler League een veelbelovende openingsronde. De beide degradanten De Graafschap en Excelsior nemen het op vrijdag 10 augustus in Doetinchem direct tegen elkaar op.

De KNVB benadrukt dat de conceptprogramma’s (hier in z'n geheel te zien) nog aan veranderingen onderhevig zijn en nog geen wedstrijdtijden bevatten. Deze worden na de vergadering van 7 juni definitief vastgesteld. De KNVB hoopt de schema's en tijden, onder voorbehoud, maandag 11 juni bekend te kunnen maken.


Eerste speelronde Eredivisie, 10 tot en met 12 augustus:

Vrijdag 10 augustus:
Willem II – NAC Breda

Zaterdag 11 augustus:
RKC Waalwijk – PSV
Roda JC Kerkrade – FC Zwolle
Heracles Almelo – VVV-Venlo

Zondag 12 augustus:
FC Utrecht – Feyenoord
FC Twente – FC Groningen
Vitesse – ADO Den Haag
sc Heerenveen – NEC Nijmegen
Ajax – AZ

Eerste speelronde Jupiler League, 10 tot en met 12 augustus:

Vrijdag 10 augustus:
FC Eindhoven – MVV
De Graafschap – Excelsior
FC Oss – FC Den Bosch
Almere City FC – Go Ahead Eagles
FC Emmen – FC Dordrecht
Telstar – Helmond Sport
Fortuna Sittard – AGOVV Apeldoorn
Sparta Rotterdam – SC Veendam

Zondag 12 augustus:
FC Volendam – SC Cambuur