Geenen volgende Nederlander bij Rostock

Geenen volgende Nederlander bij Rostock

09-06-2012 18:45

Geenen, een 23-jarige rechterverdediger, komt over van Fortuna Sittard. Hij tekende in Rostock een contract voor twee seizoenen bij de degradant. In totaal kwam Geenen in het shirt van de club uit Limburg tot 114 officiële duels. Daarin scoorde hij veertien keer. Geenen is de tweede Nederlandse aanwinst in korte tijd. Eerder contracteerde Hansa Rostock Telstar-spits Johan Plat al.

"De stap naar een 'Traditionsverein' als Hansa Rostock is een grote uitdaging voor mij", zegt Geenen op de officiële website van zijn nieuwe werkgever. "Dat de vertegenwoordigers van de club zoveel vertrouwen in mij hebben, doet me goed. Ik zal er alles aan doen om deze club terug aan een plek in de tweede Bundesliga te helpen."

"We hebben bewust voor Rick gekozen omdat hij perfect past in het spelersprofiel dat wij zoeken. Ook qua karakter past hij bij het team. Hij heeft zich bij Fortuna ontwikkeld tot basisspeler en wil bij ons een nieuwe stap in zijn carrière zetten", zegt trainer Wolfgang Wolg over de Nederlandse aanwinst.